Elaboració de les Llegums

El procés d'elaboració és el mateix que quant es va crear l'empresa l'any 1990.

Creiem que el mètode tradicional que seguim per elaborar els nostres llegums és amb el que obtens la millor qualitat.

1. Per la tarda es posen les llegums en remull en les olles corresponents. És molt important per dos motius:

    - Perqué això fa que es redueixi el temps de cocció notablement en totes les llegums, més especialment en aquelles que la cocció és més llarga, com la del cigró o la mongeta.

    - Perqué mitiguen les flatulències que generen les llegums. Al deixar-les en remull, permet reduïr substàncies com las lectinas i fitats que fan irritar l'intestí i així ajudem a que siguin més digestibles.

2. Per la matinada se'ls cambia l'aigua i es posen al foc. Un cop arrenquen el bull se'ls deixa al foc fins que estiguin en el seu punt òptim de cocció; aquest ha de ser controlat i no molt fort, ja que això faria que cogués més depressa però faria que la llegum es trenqués i no quedés sencera i ben presentada.

3. Un cop cuita, es treu de l'olla en escorredores i pasem a enbossar o encaixar segons el cas.

4. Es coloquen els quilos en les caixes de cada client i un cop s'han completat les comandes es procedeix a carregar-ho a les furgonetes.

5. Per últim i ja a primera hora del matí, els repartidors s'encarreguen de distribuir-les per les zones corresponents.